Tannbleking

Tannbleking koster ordinært 4550,-. Vi har nå kampanje på dette til kr 3800,-. Ta kontakt snarlig for time!

Loading...

Ytre misfarging på tennene kan pusses og poleres bort av tannlege eller tannpleier. Dette forandrer ikke selve tannfargen, men kan i mange tilfeller gi et godt resultat.

Ønsker man lysere tenner, er det derimot nødvendig med tannbleking. Det benyttes da blekemiddel som trenger inn i tannen og tar bort fargestoffer og indre misfarging.

Hjemmebleking

Dersom man skal bleke tennene, så tilpasser vi skinner for å kunne gjøre hjemmebleking. Da må man først scanne tennene med 3D-kamera og lage en modell. Modellen brukes til å fremstille en blekeskinne. Blekeskinnen passer perfekt over tennene og er derfor ikke ubehagelig å ha i munnen.

Det finnes ulike typer hjemmebleking

Nattbleking : Blekemiddelet benyttes mens man sover. Det anbefales at man bleker 6-8 timer per natt. Antall dager varierer – enten til man har oppnådd ønsket resultat, eller inntil man har brukt opp blekemiddelet utdelt av tannlegen.
Dagbleking : Blekemiddelet benyttes i løpet av dagen, i normalt mellom 30 – 60 minutter. Antall dager varierer – enten til man har oppnådd ønsket resultat, eller inntil man har brukt opp blekemiddelet utdelt av tannlegen.

Fremgangsmåte ved hjemmebleking:

 1. Puss tennene nøye og rengjør eventuelt med tanntråd. Skyll munnen med fluor.
 2. Blek kun èn kjeve om gangen.
 3. Appliser en liten dråpe gel i den fremre delen av blekeskinnen. Mengden gel skal anpasses størrelsen på de respektive tenner ( små tenner = mindre gel, store tenner = mer gel).
 4. Sett tilbake hetten på sprøytespissen.
 5. Tørk vekk spytt fra tennene som skal blekes.
 6. Plasser skinnen over tennene og pass på at den sitter ordentlig på plass.
 7. Tørk bort overflødig gel fra tannkjøttet.
 8. Når man er ferdig, tas blekeskinnen ut. Det er da viktig å fjerne rester av blekemiddelet fra tenner og tannkjøtt.
 9. Rengjør skinnen forsiktig i kaldt vann med hjelp av tannbørsten. Det er viktig ikke å bruke varmt vann, da dette kan deformere/ødelegge skinnen.

Viktig å vite når man skal bleke

Det er på forhånd vanskelig å forutsi blekeresultatet. Resultatet varierer fra person til person, men de aller fleste får hvitere tenner etter endt bleking. For å oppnå best mulig resultat, bør man følge enkelte råd:

 • Det er anbefalt at en tannlege eller tannpleier har vurdert tenner og tannkjøtt før bleking igangsettes. Har man hull i tennene, bør man ikke bleke før disse er reparert.
 • Ikke bruk andre blekemidler enn de som er kjøpt fra en tannlege eller tannpleier.
 • Fyllinger og keramiske kroner påvirkes ikke av blekemiddelet, og vil følgelig ikke blekes. Det kan derfor bli nødvendig å skifte synlige fyllinger etter endt bleking.
 • Unngå i størst mulig grad produkter som kan misfarge tennene i blekeperioden – vin, te, kaffe og tobakk. Tennene vil i denne perioden være mer mottakelige for fargestoffer. Bruk av de nevnte produkter kan derfor gjøre blekeresultatet dårligere. Det er også anbefalt å holde bruken av disse produktene til et minimum inntil 2-3 uker etter endt bleke-periode.


Andre råd som bør følges når man bleker tennene

 • Det er nyttig å skylle munnen med fluor i blekeperioden og de første ukene etter blekingen. Dette for å unngå eventuell ising i tennene. Spesialtannkrem mot ising kan også være til god hjelp for mange. Dersom det oppstår plagsomme smerter, bør blekingen avbrytes og tannlegen kontaktes.
 • For mye blekemiddel i skinnen kan føre til sårhet i tannkjøttet. Vent da noen dager og forsøk igjen.
 • Gravide kvinner skal ikke bleke under svangerskapet. Det er heller ikke anbefalt at ammende kvinner bleker tennene.
 • Blekemiddelet må brukes og oppbevares i henhold til fabrikantens anbefalinger.
 • Bruk ikke tobakksprodukter mens blekeskinnen er i munnen.
 • Spis ikke mat mens blekeskinnen er i munnen.

Vi har kort ventetid